کانون هوادارن بایرن مونیخ و فوتبال آلمان

آخرین اخبار بایرن مونیخ و فوتبال آلمان

کانون هوادارن بایرن مونیخ و فوتبال آلمان

آخرین اخبار بایرن مونیخ و فوتبال آلمان

تاریخچه داربی روهر، چهارمین داربی بزرگ جهان

جدال سنتی میان دو باشگاه بزرگ روهرنشین برای سالهای زیادی شور و اشتیاق را به مردم این ایالت هدیه داده است.

 در آستانه جدالی دیگر در داربی بزرگ ایالت روهر، تاریخچه خواندنی این دیدار سنتی را با هم مرور خواهیم کرد.

به گزارش گل و به نقل از BVB09.ir؛ با وجود تعداد زیاد باشگاه های فوتبال در ایالت روهر، جدال میان دورتموند و شالکه به عنوان یکی از حساس ترین داربی های اروپا متعلق به این ایالت بزرگ و فوتبالی است.

جدال سنتی میان دو باشگاه بزرگ روهرنشین برای سالهای زیادی شور و اشتیاق را به مردم این ایالت هدیه داده است.

پس از جنگ جهانی دوم و پایان یافتن حال و هوای جنگ، نبرد این دو تیم بیش از پیش حال و هوای فوتبالی و بیرون از سیاست به خود گرفت. این دو باشگاه از لحاظ دینی و ایدئولوژی در ایالت، شباهت زیادی به یکدیگر دارند. نه فقط شالکه، بلکه دورتموند نیز از طبقه کارگر بوجود آمده اند و مهاجران لهستانی و پروس نقش مهمی در تشکیل این باشگاهها داشته اند. اکنون هواداران این دو باشگاه از تمامی اقشار کشور آلمان و ایالت روهر می باشند که با عشق و تعصب خاصی داربی های این دو تیم را در ایالت روهر دنبال می کنند. به نوعی این بازی همواره از گذشته حکم مرگ و زندگی را برای آن ها داشته است.

 پس از سه بازی در اواسط سال 1920 بین دو باشگاه، اولین بازی ها در سطوح بالاتر، پس از صعود بروسیا دورتموند در Gauliga از سال 1936 رخ داد. شالکه 04 در آن زمان مدعی بزرگی در آلمان و ایالت بود که بدون داشتن رقیب، کسب عنوان می کرد. به عنوان مثال، پس از اولین قهرمانی شالکه در سال 1934، قطار تیم قهرمان در ایستگاه راه آهن دورتموند تشویق شد!

دلیل اصلی این بی رقیب ماندن شالکه و تضعیف دورتموند از سوی نازی ها این بود که، شالکه تیم محبوب شخص هیتلر محسوب میشد و حتی بسیاری از ستاره های آن زمان آبی های سلطنتی سربازان هیتلر بودند.

اما در طرف مقابل، تیم دیگر ایالت یعنی دورتموند که پیش از آن و پس از آن، تیم نخست ایالت بزرگ روهر محسوب می شد، دشمن اصلی هیتلر و نازی ها محسوب میشد و مخالف سرسخت نژادپرستی در خاک آلمان بود.


آمار داربی های آن زمان دو تیم نیز بیانگر این موضوع بود. در مجموعف دورتموند ۱۴ بازی از ۱۶ بازی در Gauliga مقابل شالکه را باخت. حتی در فصل ۱۹۳۷/۳۸ و ۱۹۴۱/۴۲ که دورتموند در منطقهٔ غرب آلمان پس از شالکه دوم شد، نتوانستند شالکه را شکست دهد. تنها برد دورتموند مقابل شالکه در داربی روهر قبل از اتمام جنگ جهانی دوم، در اکتبر سال ۱۹۴۳ با نتیجهٔ ۱:۰ بود که آگوست لنتس اولین بازیکن تیم ملی از دورتموند این گٔل را زد.

 پس از پایان جنگ، دورتموند به عنوان رقیب جدی برای تیم امپراطوری یعنی شالکه ظهور کرد. درست پس از جنگ در اولین داربی، دورتموند توانست اولین بازی را به نفع خود ببرد و در سال ۱۹۴۷ با برد ۳:۲ در مقابل شالکه توانست قهرمان وستفالن شود. در آن عصر تعویض گارد در لیگ اصلی غرب انجام شد و دورتموند ۳ بار قهرمان شد؛ جایی که در "جدول جاوید (ابدی)" مقام اول قبل از شالکه را به ثبت رساند.

از آن به بعد افتخارات این دو باشگاه در دهه های مختلف تغییر میکرد. در دهه ی ۶۰ و  ۹۰ و سالیانی دیگر دورتموند بهترین تیم آلمان و ایالت روهر بود و شالکه نیز در دهه ۷۰ بهترین بود.

 این دو باشگاه هواداران بسیاری در ایالت بزرگ روهر و اطراف و حتی در تمامی آلمان دارند. استادیوم هایشان همیشه پر از هوادار می باشد، سکوهای ایستادهٔ شمال در شالکه و جنوب در دورتموند به عنوان بزرگترین سکوهای آلمان و اروپا شناخته می شود.

جنجال در این داربی همواره حرف اول را می زند. هیچگاه نمی توان از سابقه درگیری های گوناگون در بازیهای حساس این دو تیم بزرگ فوتبال آلمان و اروپا به سادگی گذشت.

 طبق رده بندی بزرگترین داربی های فوتبال جهان؛ داربی ایالت روهر بعد از ال کلاسیکو و اولد فایرم (ریورپلاته - بوکاجونیورس) و داربی شهر میلان به عنوان چهارمین داربی بزرگ فوتبال جهان شناخته می شود. دو تیم ایالت بزرگ روهر از گذشته تا به حال دشمنی دیرینه و سختی با یکدیگر داشته اند و تاریخ دشمنی این دو تیم به زمانی می رسد که تیم مردمی و پرهوادار دورتموند مخالفت های سختی با امپراطوری پروس و تیمش شالکه داشت.

حالا بار دیگر فوتبال اروپا منتظر رویارویی این دو رقیب سنتی و دیرینه خواهد بود. جدالی که شنبه 19 اسفند در ورزشگاه خانگی شالکه، ولتینز آره نا برگزار خواهد شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد